Inici / Jornades i esdeveniments / WEBINAR Nº 18. Repensant el sistema de pagament de la recollida de residus. Conclusions del projecte REthinkWASTE

WEBINAR Nº 18. Repensant el sistema de pagament de la recollida de residus. Conclusions del projecte REthinkWASTE
Descripció

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, ahir dimarts 31 de gener va tenir lloc el WEBINAR Nº 18. Repensant el sistema de pagament de la recollida de residus. Conclusions del projecte REthinkWASTE.

La trobada virtual, ha tingut inici a les 10h i ha comptat amb dos blocs d’exposicions. La durada de la jornada va ser d’aproximadament dues hores i mitja, finalitzant a les 12.30h.

La sessió, la qual ha comptat amb un total de 215 visualitzacions, ha començat amb les salutacions d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya, seguit de la introducció i moderació de Teresa Guerrero, Cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya.

Tot seguit, ha tingut lloc l’explicació del sistema KAYT (Generació per Coneixement), a càrrec de Michele Giavini, director de la consultora ARS. Posteriorment, s’ha iniciat el primer bloc d’exposició de les diferents experiències pilot del projecte REthinkWASTE dins l’àmbit de Catalunya: en primer lloc, l’experiència a Sant Just Desvern, per part de Montse Bassa; en segon lloc, l’experiència a Cardedeu, a càrrec d’Alicia Tarodo; en tercer lloc, l’experiència de El Brull, per part d’Ester Serradell i; finalment, ha estat el torn d’Anna Caballero, compartint l’experiència de Santa Eulàlia de Ronçana. Els quatre ponents han tingut l’oportunitat d’aportar aprenentatges i conclusions compartides a partir dels diferents resultats del projecte a cada municipi.

El segon bloc de contingut ha estat relacionat amb les eines de formació i difusió emprades dins del projecte. Primerament, Rubèn López des de l’Agència de Residus de Catalunya, ha explicat les eines d’autoevaluació i formació dins del projecte REthinkWASTE. Seguidament, Maria Calaf d’ENT ha aportat coneixements sobre cursos de formació i assessorament personalitzat per a un sistema de taxa justa i, per últim, Rubèn López ha tingut l’oportunitat de mostrar la nova pàgina web del projecte.

Finalment i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i debat amb la col·laboració de tots els ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits sobre les experiències presentades i debatre sobre els temes de la jornada.

Cercador


Paraula clau
Des de data:
Fins a data:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme