Inici / actuacions / Promoció d'elements menstruals reutilitzables en substitució dels productes d'un sol ús

Promoció d'elements menstruals reutilitzables en substitució dels productes d'un sol ús
Descripció

Els productes higiènics d’un sol ús utilitzats durant el període de menstruació suposen un consum de 750 milions d’unitats anuals equivalents a 9.000 tones de residus anuals a Catalunya. Aquests productes menstruals, en la seva gran majoria sent d’una vida útil d’un sol ús, impliquen impactes ambientals i econòmics per a la població catalana. 

Actualment, els productes menstruals són considerats residus municipals, i s’han de dipositar a la fracció resta. Aquests productes suposen un 3% del total del flux de residus sòlids urbans i el 4% total del flux de la fracció resta. 

Per tal de prevenir la generació de residus provinent de productes menstruals, es recomana als ens locals fomentar la utilització de productes menstruals reutilitzables, així com altres alternatives als productes d’un sol ús, a través de campanyes de sensibilització.  

A través de campanyes i accions de prevenció de residus de productes menstruals es pretén assolir un estalvi econòmic per als ens locals associat a la despesa que suposa la gestió i tractament d’aquests, així com una reducció en la despesa econòmica per a les persones consumidores, la reducció de la pobresa menstrual així com també una disminució del consum de recursos i matèries primeres per la creació de productes menstruals.

  Més informació

Tipus de fracció
Altres fraccions: bolquers, oli, tèxtil, vegetal, piles, RAEE, voluminosos, altres
Categoria
Prevenció
Tipus d’actuació
Prevenció
Zona d’implementació
Municipis petits
Municipis mitjans
Municipis grans
Municipis
Cardedeu
Consell Comarcal de la Segarra
Sant Cugat del Vallès
Sant Hipòlit de Voltregà
Santa Eulàlia de Ronçana

Cercador


Tipus de fracció
Tipus d'actuació
Categoria
Zona d’implementació
Paraula clau

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme