Inici / actualitat

ACTUALITAT

Tercera Jornada Tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
18/12/2020
Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, el passat dimecres 16 de desembre va tenir lloc el WEBINAR Nº 3. Recollida selectiva de residus comercials, de serveis i industrials assimilables a municipals. Segons l’estudi sobre generació de residus comercials, aquests representen un 36,5% en pes del total de residus municipals, tot i que en zones d’alta densitat comercial aquest percentatge pot incrementar-se.
 
La sessió, a la qual van assistir 168 persones, va comptar amb la presentació per part de Teresa Guerrero, responsable del Departament de Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya. Seguidament, es van presentar diverses experiències implantades en el territori català en l’àmbit de la recollida selectiva comercial, de serveis i industrial.
 
En primer lloc, Carles Vázquez, director de Serveis de Neteja i de Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona i Nacho Morillo, responsable del Servei de Projectes de SIRESA, van explicar l’experiència del sistema de recollida selectiva a establiments comercials a Barcelona. En segon lloc, Albert Galán, responsable de la Unitat de Residus i Neteja Viària de l’Ajuntament de Mataró, va exposar l’experiència de la recollida pública a indústries i comerços al municipi. En tercer lloc, Marcel Albornoz, tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, va detallar l’experiència de la recollida privada conjunta de la fracció orgànica en polígons industrials, en el marc del projecte de simbiosi industrial anomenat Eix Besòs Circular. Per últim, Paula Pitarg, tècnica del departament d’impacte social i mediambiental a Veritas, va exposar l’experiència de la companyia en la recollida de la fracció orgànica a la distribució alimentària. La sessió va concloure amb un torn de preguntes que els assistents van plantejar durant el transcurs de les ponències.
 

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme