Inici / actualitat

ACTUALITAT

Quinzena Jornada Tècnica en Línia de la Plataforma Residus Municipals
21/04/2022

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest passat dimecres 20 d’abril ha tingut lloc el WEBINAR Nº 15. Recollida selectiva amb contenidors tancats. Situació actual i punts clau.

La trobada virtual, iniciada a les 10h, ha constat de l’exposició de sis experiències amb contenidors tancats amb control d’accés d’usuari relatives a diferents localitzacions de Catalunya, pertanyents a diversos ens locals i entitats relacionades amb la temàtica, finalitzant a les 12:20h.

La sessió, que ha comptat amb un total de 205 visualitzacions, ha tingut inici amb les salutacions de la Pilar Chiva, directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya, seguit de la introducció i moderació a càrrec de la Teresa Guerrero, Cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya. Seguidament, i dins de la primera part de la jornada, Albert Querol, segon tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Medi Ambient, Activitats i Mobilitat de l’Ajuntament del Papiol i Judit Solana, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament del Papiol han iniciat la ronda de ponències de les diferents experiències de sistemes de tancament de contenidors, explicant la implementació a tot el municipi dels contenidors tancats amb accés mitjançant targeta magnètica, dins del model Residu Mínim.

Emmarcat en la segona part del webinar, Jordi Bru, tècnic de Serveis Públics del Departament de Neteja Pública de l’Ajuntament de Tarragona, ha detallat les proves pilot amb diversos tipus de contenidors i sistemes tecnològics de tancament a la ciutat de Tarragona. A continuació, ha estat el torn de l’Irma Geli, tècnica de l’Ajuntament de Girona, que ha presentat els diferents sistemes de recollida de residus adaptats a les característiques del municipi de Girona. Seguidament, ha tingut lloc la ponència sobre l’experiència de les proves de tancament de contenidors amb sectorització realitzades al municipi de Centelles, per part de Marc Martín, tècnic de l’Ajuntament de Centelles.

David Martínez, tècnic del Servei de Residus de la Mancomunitat Penedès – Garraf, ha encetat la tercera i última part de la jornada, explicant l’experiència amb les proves pilot de la Mancomunitat Penedès-Garraf amb diferents tipologies de contenidors i tecnologies de control d’accés. La darrera ponència de la jornada, a càrrec de Sunsi Comelles, tècnica del Consell Comarcal de la Noguera, ha presentat la prova estratègica de contenidors tancats al nucli noguerenc de les Avellanes i Santa Linya.

Finalment i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes amb la col·laboració de tots els ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits sobre les experiències presentades.

A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió online:

·       Vídeo 15ª Jornada tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals.

·       Implementació a tot el Papiol dels contenidors amb clau, dins del model Residu Mínim.

·   Proves amb diversos tipus de contenidors i sistemes tecnològics de tancament a la ciutat de Tarragona.

·       Sistemes de recollida de residus adaptats a les característiques del municipi de Girona.

·       Proves de tancament de contenidors amb sectorització en el municipi de Centelles.

·   Proves pilot de la Mancomunitat Penedès- Garraf amb diferents tipologies de contenidors i tecnologies.

·       Prova estratègica amb contenidors tancats al nucli de les Avellanes, comarca de la Noguera.

·    Descripció ampliada de l’actuació sobre la incorporació de sistemes d’obertura mitjançant targeta magnètica en els contenidors de recollida de residus.

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme