Inici / actualitat

ACTUALITAT

Dotzena Jornada Tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
26/11/2021

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest passat dimarts 23 de novembre ha tingut lloc el WEBINAR Nº 12. Planificació de la prevenció.

La trobada virtual ha tingut inici a les 10h, ha constat d’un recull de tres ponències des d’organismes de diversos municipis i ha tingut finalització a les 11:30h.

La sessió, la qual ha tingut un total de 100 visualitzacions, ha tingut inici amb la projecció d’un vídeo per part de la Plataforma Residus Municipals. A continuació, el director de la Plataforma de Residus Municipals ha procedit a saludar a ponents i assistents, seguit de la introducció i també moderació d’Alfred Vara, cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya, qui ha presentat la situació actual en matèria de programes de prevenció i gestió de residus a Catalunya.

Com a primera ponència, Anna Sala Martín, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic, ha exposat el Pla Local de Prevenció de Residus Municipals implementat a la ciutat de Vic, destacant la iniciativa del Rebost Solidari en col·laboració amb Càritas. Acte seguit, ha tingut lloc el torn de Jöel Torcque Torres, regidor de Medi Ambient, Salut i Promoció de l’entorn de l’Ajuntament de la Cellera de Ter, qui ha desenvolupat el contingut del Pla Local de Prevenció de Residus Municipals de la Cellera de Ter 2016 – 2020 i els seus respectius resultats i conclusions. Per últim, Jordi Tatjé Puit, tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal de les Garrigues, ha tingut l’oportunitat de presentar el Pla Comarcal de Prevenció de Residus Municipals del Consell Comarcal de les Garrigues en el què s’incloïa l’anàlisi previ, el marc normatiu i els objectiu principals de la planificació dins l’àmbit territorial de les Garrigues. Finalment i per concloure la jornada, ha tingut lloc el torn de preguntes i una taula rodona amb la col·laboració de tots els ponents i participants per comentar i debatre els diversos temes exposats.

 

A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió online:

·       Vídeo 12ª Jornada tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals.

·       La planificació de la prevenció: situació actual i perspectives de futur.

·       Pla Local de Prevenció de Residus Municipals de Vic.

·       Pla Local de Prevenció de Residus Municipals de la Cellera de Ter.

·       Pla Comarcal de Prevenció de Residus Municipals del Consell Comarcal de les Garrigues.

·       Descripció ampliada de l’actuació de la redacció d’un Pla local de prevenció de residus municipals.

 

Per últim, amb la finalitat d'avaluar el contingut i desenvolupament de les diferents sessions en línia i millorar de cara a futures activitats, us convidem a que ens feu arribar la vostra opinió a través de la següent enquesta.

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme