Inici / actualitat

ACTUALITAT

Cinquena Jornada Tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
04/03/2021
Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dijous 4 de març ha tingut lloc el WEBINAR Nº 5. Sistemes d’aplicació de taxes justes en el servei de recollida selectiva de residus municipals.
 
La sessió, a la qual han assistit prop de 200 persones, ha comptat amb la presentació per part de la Teresa Guerrero, Cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya. Seguidament, s'han presentat diverses experiències implantades en l’àmbit de l’aplicació del pagament per generació (PxG), pagament per participació (PxP) i generació per coneixement (Know As You Throw en anglès).
 
En primer lloc, en Michele Giavini, consultor de l’empresa ARS Ambiente, ha explicat l’experiència del Projecte europeu LIFE RethinkWaste, sobre el sistema d’implicació ciutadana amb aplicacions de missatgeria instantània (KAYT o generació per coneixement) a Itàlia i a Sant Just Desvern. En segon lloc, s’ha projectat un vídeo explicatiu sobre les experiències de pagament per generació a Argentona i de pagament per participació a Vilablareix. En tercer lloc, l’Igotz López, Alcalde de l’Ajuntament de Zamudio (Biscaia), ha detallat l’experiència de pagament per generació amb model de contenidors amb control d’accés al municipi. En quart lloc, l’Helena Estevan, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canet de Mar, ha explicat l’experiència del pagament per generació a nivell comercial de Canet de Mar. Per últim, Carles San José, assessor en protecció de dades, ha detallat la importància en la definició d’un sistema apropiat de gestió de dades personals en els sistemes de taxes justes.
 
La sessió ha conclòs amb un torn de preguntes que els assistents han plantejat durant el transcurs de les ponències.
 
A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió online:
 

Incorporació de pagament per generació a nivell domiciliari en els sistemes de recollida amb contenidors:

Incorporació de pagament per generació a nivell domiciliari en els sistemes de recollida selectiva porta a porta:
Incorporació de pagament per generació a nivell comercial:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme