Inici / Jornades i esdeveniments / WEBINAR Nº 30. Recollida selectiva en contenidors tancats amb identificació d’usuaris

WEBINAR Nº 30. Recollida selectiva en contenidors tancats amb identificació d’usuaris
Descripció

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dijous 29 de febrer ha tingut lloc el WEBINAR Nº 30. Recollida selectiva en contenidors tancats amb identificació d’usuaris.


La trobada virtual ha tingut inici a les 10h, amb la salutació d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya. La durada de la jornada ha estat d’aproximadament dues hores i mitja, finalitzant a les 12:30h.


La sessió, que ha comptat amb un pic màxim de 274 assistents i un total de 462 visualitzacions, ha estat moderada per Teresa Guerrero, Cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya, la qual ha exposat la situació actual dels models de recollida selectiva en contenidors tancats amb identificació d’usuaris a Catalunya.

Seguidament, Lourdes Ariza, Directora de l’Àrea de Negoci dels Serveis Ambientals del Vallès Oriental, ha explicat la implantació de contenidors tancats als ajuntaments de l’àmbit del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. En primer lloc, ha presentat els resultats de la prova pilot realitzada al municipi de Montmeló, i a continuació ha descrit el plantejament de desplegament de contenidors tancats al conjunt de l’àmbit comarcal.

D’altra banda, Lídia Bartra, Cap de gestió de Serveis Públics del Departament de Neteja Pública de l’Ajuntament de Tarragona, ha presentat les característiques tècniques de l’adjudicació del nou contracte de recollida amb contenidors tancats de Tarragona. L’estratègia de contractació s’ha basat en prioritzar els criteris mediambientals associats a la millora dels índexs de recollida selectiva i control d’impropis.

Seguidament, Carmen Lainez, Directora del Área de Residuos de Servicios de la Comarca de Pamplona, ha exposat la implementació de contenidors amb tancament electrònic a l’àmbit de la comarca de Pamplona. Aquesta implantació s’està duent a terme de forma gradual en els diferents barris, i afectarà les fraccions d’orgànica, resta i envasos lleugers. Un dels principals objectius que han impulsat a la mancomunitat a realitzar aquest canvi és assolir els límits marcats pel Pla de Residus de Navarra (PRN), que pretén recollir un 70% de la matèria orgànica generada l’any 2027.

Finalment, i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i debat amb la resta de ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits i debatre sobre els temes tractats durant la jornada.

Cercador


Paraula clau
Des de data:
Fins a data:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme