Inici / actualitat

ACTUALITAT

El projecte de recollida sostenible de roba Re-cycle arriba a Sant Cugat
05/07/2024

Des d’aquest juliol, Sant Cugat compta amb Re-cycle, un projecte de recollida sostenible de roba, calçat i complements mitjançant l’ús de bicicletes de càrrega. Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament per la Fundació Formació i Treball i les cooperatives El Far Cooperatiu i Bikelogic, una associació santcugatenca de missatgeria que treballa per operadors logístics i empreses locals a través d’una mobilitat sostenible en bicicleta.

El projecte s’articula mitjançant la instal·lació de contenidors de cartró en diferents equipaments municipals, com ara centres educatius, esportius i residencials, organitzacions i empreses, etc. Actualment ja s’han ubicat 15 punts de recollida, entre els quals s’inclouen una comunitat de veïns i l’Escola d’Arquitectura del Vallès, amb previsió d’augmentar-ne el nombre de punts a través de la col·laboració amb noves organitzacions i espais.

Els contenidors estan adreçats a recollir roba, calçat i complements que estiguin en bon estat, així com peces que s’hagin fet malbé i no es puguin reutilitzar. La roba per reciclar s’ha de dipositar en bosses tancades dins els contenidors de cartró i quan aquests s’omplen completament, Bikelogic realitza la recollida a través de bicicletes de càrrega. Seguidament, es transporten a la seu de Formació i Treball de Sant Cugat i posteriorment s’envien a la seu central catalana, on es duu a terme la selecció i triatge. El resultat s'aquest procés pot derivar en el reciclatge de la pròpia peça o bé la reutilització d'aquesta a través de les seves botigues. 

El projecte Re-cycle s’emmarca dins la línia de Projectes Singulars per al foment de l’economia social i del cooperativisme, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. El principal objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar la ciutadania respecte la producció mundial de tèxtils i la seva conseqüent contaminació, incentivar el reciclatge i la reutilització dels teixits, i augmentar la recollida del tèxtil fins al 50% l’any 2025, tal com marca la normativa de la Unió Europea.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Paltaforma on s'explica el desenvolupament de mitjans específics per a la recollida de residus tèxtils (consultar aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme