Inici / actualitat

ACTUALITAT

Vila-seca presenta Illa-neta, un sistema de recollida selectiva de residus al centre històric
20/06/2024

El passat 17 de juny es va posar en marxa el servei Illa-neta, un nou sistema de recollida de residus al centre històric de Vila-seca. Aquest sistema té la finalitat de facilitar la recollida selectiva i promoure la separació de les diferents fraccions, contribuint a l’assoliment dels objectius de reciclatge que marca la normativa Europea.

Aquest sistema de recollida selectiva funciona mitjançant quatre plataformes mòbils, les quals s’ubicaran diàriament entre les 19:00 i les 23:00h en quatre localitzacions diferents: carrer dels Ferrers (cruïlla amb el carrer de Sant Pere), carrer de les Creus (cruïlla amb el carrer de Monterols), plaça de Voltes i plaça de les Creus.

El sistema pretén adaptar-se específicament al centre històric, per tal d’apropar el servei a la ciutadania i agilitzar la recollida dels residus. El vehicle que transporta les plataformes emergents és elèctric i està adaptat al traçat del Centre Històric, de forma que pot circular pels carrers més estrets i realitzar els girs sense dificultat.

El vehicle transporta un semiremolc portacontenidors amb capacitat per als cinc contenidors de les diferents fraccions: cartró, envasos, vidre, orgànica i resta. El semiremolc disposa d’una roda abatible hidràulicament, de manera que aquest queda arran de terra; dos suports hidràulics davanters permeten alinear el semiremolc amb el vehicle per tal d’enganxar-lo i desenganxar-lo de la plataforma.

Addicionalment, amb l’objectiu de fomentar la pràctica i garantir que la informació arribi a la màxima quantitat de ciutadans i ciutadanes, l’Ajuntament de Vila-seca ha posat en marxa una campanya informativa amb un equip de quatre persones, les quals realitzen visites porta a porta a les cases dels veïns i veïnes del Centre Històric. Simultàniament, també s’han instal·lat punts informatius amb presència itinerant als barris de la ciutat, i a més, seran presents al peu de cadascuna de les plataformes emergents, per tal d’explicar el funcionament del nou sistema i incentivar la separació de totes les fraccions.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica la recollida de residus amb contenidors mòbils o plataformes mòbils amb contenidors (consultar aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme