Inici / actualitat

ACTUALITAT

Èxit de participació del programa 'Reduir, Reutilitzar i Reciclar a Ripoll’
08/02/2024

La iniciativa 'Reduir, Reutilitzar i Reciclar' impulsada per l’Ajuntament de Ripoll de forma periòdica des de l’any 2011, ha assolit rècords de participació ciutadana. Concretament, la participació de la campanya ha experimentat un increment de més de 150 domicilis respecte a l’any passat, passant de 240 a l’any 2022 a 391 l’any 2023. En aquest sentit, el 2023 ha destacat per ser l’any amb el màxim reemborsament als participants, amb un total de 24.455,80 € retornats en les taxes d’escombraries.

La iniciativa es basa en oferir reduccions a la taxa d’escombraries als habitatges que separin els residus correctament. En aquest sentit, l’any 2022 es van establir dues categories d’accions per participar en la iniciativa: accions obligatòries i accions optatives. Les accions obligatòries es basen en la separació de residus en el domicili, amb visites de control periòdiques per part d’un inspector i l’ús del servei de deixalleria o recollida de trastos quatre cops a l’any. D’altra banda, les accions optatives es centren en l’assistència a jornades informatives, compostatge casolà, o utilització de l’aplicació mòbil Reciclos, entre d’altres.

Per tant, si es compleixen 2 accions obligatòries es redueix la taxa en 32,30 €, passant de 172,30 a 140 €. Si, a més, es compleixen 3 accions optatives diferents, la reducció serà de 72,30 € en el rebut, i per això el titular abonarà 100 € de taxa d’escombraries.

De les 391 llars que s’han adherit a la iniciativa, el 88,5% de la participació, concretament 346 domicilis, han realitzat correctament les accions obligatòries i optatives, en conseqüència, han rebut un reemborsament de 72,30 €. D’altra banda, 14 domicilis han completat únicament les accions obligatòries, per tant, es beneficiaran d’un descompte de 32,30 €.

Des de l’inici de la campanya l’any 2011, l’Ajuntament de Ripoll ha subvencionat un total de 80.288 €. Aquesta xifra reflecteix la recompensa a les bones pràctiques en matèria de recollida selectiva i participació en accions mediambientals.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica la incorporació de sistemes de bonificació de l’Ordenança Fiscal a nivell domiciliari per ús de la deixalleria (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme