Inici / actualitat

ACTUALITAT

Tretzena Jornada Tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
25/01/2022

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest passat dimarts 25 de gener ha tingut lloc el WEBINAR Nº 13. Deixalleries – Experiències singulars.

La trobada virtual, iniciada a les 10h, ha constat d’un recull de cinc ponències pertanyents a diversos ens locals, finalitzant a les 11:45h.

La sessió, que ha comptat amb un total de 171 visualitzacions, s’ha encetat amb la presentació i introducció per part d’Isaac Peraire, director de l’Agencia de Residus de Catalunya. Seguidament, ha pres la paraula com a moderador de la sessió en Jordi Picas, cap del departament de Gestió d’Infraestructures de l’ARC. Iniciant la ronda de ponències, la Montserrat Soler, tècnica del mateix departament, ha presentat la Nova Guia d’implantació i gestió de deixalleries elaborada el passat any 2021. L’ha seguida Mariona Virgili, coordinadora de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Empordà, que ha explicat el model de gestió de deixalleries petites basat en un sistema de videovigilància, fent referència a l’exemple implantat a la comarca. A continuació, la directora de l’Àrea de Negoci del Consorci per a la Gestió dels Residus al Vallès Oriental, Lourdes Ariza, que ha exposat la gestió d’agulles i punxants a les deixalleries del territori. Tot seguit, en matèria de deixalleries mòbils carrossades i no carrossades, s’han compartit les experiències de la Garrotxa, per part de David Llongarriu, cap de l’Àrea de Serveis Públics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, i de Vilafranca del Penedès, dirigida per l’Emma Fontova i Xavi Pascual, ambdós tècnics de Via Pública de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Finalment i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes amb la col·laboració de tots els ponents, que ha servit per comentar els dubtes i debatre els diversos temes exposats.

A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió online:

·       Vídeo 13ª Jornada tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals.

·       Presentació Nova Guia d’Implantació i Gestió de deixalleries.

·       Xarxa de mini deixalleries del Baix Empordà.

·       Gestió d’agulles i punxants a les deixalleries gestionades pel Consorci per a la Gestió dels Residus del           Vallès Oriental.

·       Experiència de la Garrotxa: Deixalleria mòbil no carrossada.

·       Experiència de Vilafranca del Penedès: Deixalleria mòbil.

·       Descripció ampliada de l'actuació sobre innovacions en el servei de deixalleries.

·       Descripció ampliada de l'actuació sobre consideracions a tenir en compte en la Recollida de Residus           en Petites Quantitats.

·       Descripció ampliada de l'actuació sobre la incorporació del servei de deixalleries mòbils.

 

Per últim, amb la finalitat d'avaluar el contingut i desenvolupament de les diferents sessions en línia i millorar de cara a futures activitats, us convidem a què ens feu arribar la vostra opinió a través de la següent enquesta.

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme