Inici / actualitat

ACTUALITAT

Onzena Jornada Tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
29/10/2021

 

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest passat dijous 28 d’octubre ha tingut lloc el WEBINAR Nº 11. Gestió descentralitzada de residus orgànics/Orgànica kilòmetre zero.

La trobada virtual ha tingut inici a les 10h, ha constat d’un recull de cinc ponències des de diversos organismes i ha tingut finalització a les 12h.

La sessió, la qual ha tingut un total de 145 visualitzacions, s’ha encetat amb un vídeo de la Plataforma de Residus Municipals, seguit de les salutacions del director de l’Agència de Residus de Catalunya. Pilar Chiva, directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya, ha estat la persona encarregada de moderar tota la jornada.

Com a primera ponència, Francesc Giró, amb el càrrec de Director de Planificació Estratègica a l’Agència de Residus de Catalunya, ha parlat sobre la gestió descentralitzada de bioresidus a la comunitat de Catalunya. Seguidament, ha estat el torn de Teresa Guerrero, Cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva dins l’Agència de Residus de Catalunya, qui ha exposat les conclusions extretes del projecte DECISIVE: La gestió descentralitzada de residus orgànics mitjançant digestió anaeròbia.

A continuació, donant veu a les experiències de diferents entitats particulars, ha tingut lloc la ponència conjunta de Julia García Serrate, des de l’Associació Germanetes Jardins d’Emma de Barcelona, i Josep Maria Vallès, des de la Cooperativa Tarpuna, ambdós com a representants de les dinàmiques locals de bioeconomia circular a la ciutat de Barcelona. D’altra banda, Marc Portella, tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, i Jordi Baucells, gerent de l’empresa Biodiversitat, han tingut l’oportunitat d’explicar la seva experiència amb el compostatge comunitari a la comarca de l’Alt Empordà i el seu corresponent seguiment amb APP.

En última instància, ha tingut lloc la ponència de Ramon Plana, des de l’empresa Fertile Auro, el qual ha compartit informació relativa al potencial del compostatge descentralitzat i ha presentat la Guia de compostatge. La sessió ha finalitzat amb un torn de preguntes i una taula rodona per comentar i debatre els diversos temes exposats.

 

A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió online:

·       Vídeo 11ª Jornada tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals.

·       Gestió descentralitzada de bioresidus a Catalunya. Situació actual i perspectives de futur.

·       Descentralized Management Scheme for Innovative Valorization of Urban Biowaste (DECISIVE).

·       Dinàmiques locals de bioeconomia circular a Barcelona. Projecte Revolta Jardins d’Emma.

·       Compostatge comunitari a l’Alt Empordà.

·       El potencial del compostatge descentralitzat. Presentació de la Guia de compostatge comunitari.

·       Descripció ampliada de l'actuació de la Promoció del autocompostatge i compostatge comunitari.

·       Descripció ampliada de l'actuació de la Gestió descentralitzada dels residus orgànics.

Per últim, amb la finalitat d'avaluar el contingut i desenvolupament de les diferents sessions en línia i millorar de cara a futures activitats, us convidem a que ens feu arribar la vostra opinió a través de la següent enquesta.

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme