Inici / actualitat

ACTUALITAT

Vuitena Jornada Tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
04/06/2021

 

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dijous 3 de juny ha tingut lloc el WEBINAR Nº 8. Prevenció i recollida selectiva de residus tèxtils.

La sessió, la qual ha tingut 186 reproduccions, ha comptat amb la benvinguda per part del Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya i ha estat moderada per Pilar Chiva, directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya.

En primer lloc, Gemma Nohales, tècnica del departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya, ha exposat els resultats preliminars de recollida de residus tèxtils a Catalunya per l’any 2020 i ha presentat els principals punts clau de l’Estratègia de gestió de residus tèxtils 2020-2025. En segon lloc, David Mascort, Alcalde de l’Ajuntament de Vilablareix, ha explicat el model actual de recollida porta a porta a demanda de residus tèxtils. Seguidament, David Ustrell, tècnic de Prevenció de l’Ajuntament de Viladecans, ha compartit l’experiència del sistema de recollida tèxtil en contenidors instal·lats a la via pública.

A continuació, s’ha donat pas a la part corresponent a la gestió i tancament del cicle tèxtil, on Isabel Gimeno, Presidenta de la Cooperativa Roba Amiga, ha iniciat la temàtica posant de relleu el compromís social a través de la gestió dels residus tèxtils. Com a última ponència, Montse Bayen, Fundadora d’Infinit Denim, ha detallat el seu projecte de reciclatge de peces de roba i teixits fabricats a partir de texans.

La sessió ha conclòs amb un torn de preguntes que els assistents han plantejat durant el transcurs de les ponències.

A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió online:

·       Vídeo 8ª Jornada tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals.

·       Introducció al webinar de recollida de tèxtil municipal. Agència de Residus de Catalunya.

·   Actualització de l’estat de desplegament de l’Estratègia de gestió de residus tèxtils i balanç dels resultat de la gestió.

·       Recollida selectiva de residus tèxtils a Vilablareix.

·       Recollida de residus tèxtils en contenidors a la via pública a Viladecans.

·       Roba Amiga. La teva roba crea llocs de treball, fes-la útil.

·       Infinit Denim: practicant la circularitat tèxtil des de la reparació fins al reciclatge tèxtil.

·       Preguntes i respostes del xat del webinar nº 8.

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme