Inici / actualitat

ACTUALITAT

Sisena Jornada Tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
16/04/2021

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dijous 15 d’abril ha tingut lloc el WEBINAR Nº 6. La recollida selectiva d’olis vegetals usats. Models de recollida i iniciatives per incentivar-la.

La sessió, la qual ha tingut 157 reproduccions, ha comptat amb la presentació per part de la Teresa Guerrero, Cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya. Seguidament, s'han detallat els aspectes tècnics més rellevants de la gestió integral de l’oli vegetal usat, així com presentat diverses experiències implantades, destacant-se la component social de cadascuna d’elles.

En primer lloc, Marta Carmona, consultora de Datambient, ha presentat l’estudi de generació del residu d’oli vegetal a Catalunya encarregat per l’Agència de Residus de Catalunya. En segon lloc, Naiara Comas, tècnica del Departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’ARC, ha definit els diferents models de recollida d’olis usats a Catalunya, detallant els aspectes clau de cadascun dels sistemes. En tercer lloc, en Benjamí Puig Arnau, tècnic d’Obra Pública i Medi Ambient del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha detallat l’experiència de recollida selectiva porta a porta d’olis vegetals usats a la ciutadania i als establiments comercials de Tremp i la Pobla de Segur. En quart lloc, en Joan Fresno, responsable tècnic del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, ha explicat l’experiència de recollida selectiva d’olis usats mitjançant contenidors en superfície. En cinquè lloc, l’Eva Galván, directora de l’Àrea d’Atenció a les Persones de l’Associació APINDEP, ha detallat la tasca d’inserció social de les persones amb diversitat intel·lectual que efectuen per part de l’entitat a través de la recollida d’olis vegetals usats en envàs estandarditzat. En sisè lloc, Juan Carlos Pardo, oncòleg de l’Institut Català d’Oncologia, ha presentat "Greixos i càncer”, un projecte d’investigació contra el càncer recolzada per la recollida d’oli vegetal usat. Per últim, Fernando Castillo, gerent de l’empresa Gestió Especialitzada d’Olis i Líquids Industrials, S.L. (Geoli), ha explicat la neteja i tractament per a la valoració de l’oli vegetal usat.

La sessió ha conclòs amb un torn de preguntes que els assistents han plantejat durant el transcurs de les ponències.

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme