Inici / actualitat

ACTUALITAT

Quarta Jornada Tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
12/02/2021
Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, avui divendres 12 de febrer ha tingut lloc el WEBINAR Nº 4. Experiències de foment de la reutilització i preparació per a la reutilització de residus municipals
 
La sessió, a la qual s’han inscrit 150 persones, ha comptat amb la presentació per part de l’Alfred Vara, Cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya. Seguidament, s'han presentat diverses experiències implantades en el territori català en l’àmbit de la prevenció i preparació per a la reutilització.
 
En primer lloc, l’Encarna Garcia, Tinenta d’Alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Viladecans, ha explicat l’experiència de transformació de la deixalleria en un centre de reutilització anomenada Viladecans repara. En segon lloc, l'Helena Gregorio, tècnica de la Secció d’Educació de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i Responsable del Programa Comunitat educativa i participació, ha exposat l’experiència de foment dels espais d’intercanvi de llibres i la socialització de llibres de text als centres educatius, en el marc del projecte SORELL. En tercer lloc, la Laura Reñaga, tècnica de Prevenció de Residus i referent de l’Estratègia Residu Zero de l’Ajuntament de Barcelona, ha detallat l’experiència de la promoció de mercats d’intercanvi i/o botigues de segona mà, en el marc del projecte anomenat Renova la teva roba. Per últim, l’Àlex Piñol, tècnic del Servei de Prevenció de Residus i Planificació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha exposat l’experiència de la realització d’actuacions per promoure la reparació d’objectes, en el marc del programa Millor que nou.
 
La sessió ha conclòs amb un torn de preguntes que els assistents han plantejat durant el transcurs de les ponències.
 
A continuació es pot consultar el vídeo de la sessió online:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme