Inici / actualitat

ACTUALITAT

Gran acollida de la segona jornada tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
27/11/2020
Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, el passat dimecres 25 de novembre va tenir lloc el WEBINAR Nº 2. Experiències de prevenció del malbaratament alimentari, centrat en experiències de prevenció del malbaratament alimentari en l’àmbit de mercats i supermercats, restauració i centres educatius.
 
La sessió, en la qual van assistir un total de 235 persones, va comptar amb la presentació per part de Josep Maria Tost, Director de l’Agència de Residus de Catalunya, destacant la problemàtica del malbaratament alimentari a nivell català i europeu, on s’estima que es malbaraten aproximadament 89 milions de tones de menjar anualment, l’equivalent a 180 kg d’aliment per persona i any. Seguidament, els ponents van explicar diferents experiències implantades en el territori català, agrupades en tres blocs.
 
Durant el primer bloc, relatiu a la implementació de mesures als mercats i supermercats,  Mireya Plaza, tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, va exposar l’experiència de la Botiga solidària; seguit de l’Albert Farré, Responsable del Programa de Gestió Alimentària de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, que va desenvolupar l’experiència del programa per a la recuperació d’aliment frescos per a persones sense recursos econòmics
 
Durant el segon bloc, relatiu a la implementació de mesures a la restauració, Laia Carulla, directora adjunta de projecte de Rezero, va explicar l’experiència amb la campanya Remenja’mmm
 
Per últim, el tercer bloc, relatiu a la implementació de mesures als centres educatius, la Mª Dolors Moreno, tècnica auxiliar de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, va exposar l’aprofitament d’excedent alimentaris del menjadors escolars i residències de la tercera edat que s’impulsa per part del consistori. Finalment, la sessió va concloure amb un torn de preguntes que els assistents van plantejar durant el transcurs de les ponències.
 
A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió i les respostes a les preguntes formulades al xat:
     Bloc 1: Implementació de mesures als mercats i supermercats
     Bloc 2: Implementació de mesures a la restauració
     Bloc 3: Implementació de mesures als centres educatius
Us recordem que el WEBINAR Nº3. Recollida selectiva privada de residus comercials, de serveis i industrials assimilables a municipals tindrà lloc el proper dimecres 16 de desembre. Podeu efectuar la vostra inscripció omplint el següent formulari. Us hi esperem!
 

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme