Inici / actualitat

ACTUALITAT

Èxit de participació en la primera jornada tècnica en línia de la Plataforma Residus Municipals
27/10/2020
El passat divendres 23 d’octubre va tenir lloc el WEBINAR Nº 1. Models combinats de recollida selectiva en un mateix àmbit, organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals i adreçat a tècnics municipals i a professionals de l’àmbit de la gestió dels residus.
 
La sessió, en la qual van participar-hi un total de 205 assistents, va comptar amb la presentació per part de Josep Maria Tost, Director de l’Agència de Residus de Catalunya. Seguidament, es van presentar diverses experiències implantades en el territori català en l’àmbit de la combinació de sistemes de recollida.
 
 
En primer lloc, Ramon Palou, gerent del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va explicar l’experiència amb la combinació del model porta a porta en els municipis més grans amb contenidors identificats en els petits municipis, implantat recentment. En segon lloc, Vicenç Llinares, Conseller de Medi Ambient i Sostenibilitat del Consell Comarcal del Berguedà, va exposar l’experiència amb la combinació de model porta a porta als grans municipis amb àrees tancades als petits municipis i urbanitzacions, més el foment de l’autocompostatge. En tercer lloc, Biel Castells, tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Anoia va detallar l’experiència combinant municipis amb recollida porta a porta i municipis amb àrees tancades. Per últim, Joan Ibars, tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal del Segrià va exposar la combinació de municipis amb model porta a porta i àrees tancades amb model amb contenidors oberts. La sessió va concloure amb un torn de preguntes que els assistents van plantejar durant el transcurs de les ponències.
 
A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió online i les respostes a les preguntes formulades al xat:
 
Us recordem que el WEBINAR Nº2. Experiències de prevenció del malbaratament alimentari tindrà lloc el proper dimecres 25 de novembre. Podeu efectuar la vostra inscripció omplint el següent formulari. Us hi esperem!

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme