Inici / Jornades i esdeveniments / WEBINAR Nº 29. Projectes i recursos del Let’s Clean Up Europe 2024

WEBINAR Nº 29. Projectes i recursos del Let’s Clean Up Europe 2024
Descripció

 Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dijous 8 de febrer ha tingut lloc el WEBINAR Nº 29. Projectes i recursos del Let’s Clean Up Europe 2024. La trobada virtual ha tingut inici a les 10h, amb la salutació d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya.


La durada de la jornada ha estat d’aproximadament una hora i mitja, finalitzant a les 11:30h.La sessió, que ha comptat amb un pic màxim de 88 assistents i un total de 175 visualitzacions, ha estat moderada per Alfred Vara, Cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya, el qual ha relacionat la realització d’aquest webinar amb el projecte Let’s Clean Up Europe.


Seguidament, Mireia Padrós, Tècnica del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’ARC, ha realitzat una introducció sobre el projecte, enumerant els objectius principals per a l’edició del 2024. Ha explicat l’evolució que ha tingut durant els últims anys i ha valorat els resultats aconseguits durant l’any 2023, així com també ha detallat els passos a seguir per a poder inscriure’s.


Per altra banda, Laura Rahola, Cap de Comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, ha explicat la presència i els serveis que ofereixen des de la Comissió. A continuació, Iván Costa, Gerent de Catalunya a Ecovidrio, ha presentat els motius en la participació de l’entitat a aquest projecte, relacionats amb l’aproximació a la ciutadania sobre la sensibilització en la recollida i caracterització dels residus i difusió dels resultats i objectius assolits.


Seguidament, Anna Subirana, Responsable de l’àrea de suport a entitats de la XCN (Xarxa per a la Conservació de la Natura), ha exposat els objectius de la Ultra Clean Marathon, els quals es centren en la conscienciació sobre la problemàtica relacionada amb l’abocament de residus al medi, a través de la realització d’una cursa solidària i sostenible que té per objecte la recollida de residus abonats als espais naturals (plogging) mentre que es practica esport. A continuació, Verònica Huguet, Tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, ha presentat les accions que es desenvolupen en el municipi associades amb el projecte Let’s Clean Up Europe. Es duen a terme accions de sensibilització en centres educatius, realitzant visites a la deixalleria municipal i organitzant accions de recollida de residus abocats en el medi ambient. Així mateix, des del municipi també s’organitzen i es fomenten accions de neteja d’espais naturals adreçades a entitats i al públic general.


Seguidament, Ponç Feliu, Director del Parc Natural de Cap de Creus, i Núria Burgada, Coordinadora d’Educació de la Fundació Kilian Jornet, han exposat el projecte col·laboratiu sobre la recollida de residus en el Parc Natural de Cap de Creus a través de la sensibilització i participació de centres educatius.


Per altra banda, Rut Ferran, Coordinadora de gestió de residus a l’Església Evangèlica Unida de Terrassa, ha explicat l’activitat de recollida de residus duta a terme pel grup de joves de la comunitat evangèlica, juntament amb el testimoni d’Esther Rigueiro, membre de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa.


Finalment, i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i debat amb la resta de ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits i debatre sobre els temes de la jornada.

Cercador


Paraula clau
Des de data:
Fins a data:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme