Inici / Jornades i esdeveniments / WEBINAR Nº 32. Recollida Selectiva de residus tèxtils i olis de cuina usats

WEBINAR Nº 32. Recollida Selectiva de residus tèxtils i olis de cuina usats
Descripció

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dijous 9 de maig ha tingut lloc el WEBINAR Nº 32. Recollida Selectiva de residus tèxtils i olis de cuina usats.


La trobada virtual ha tingut inici a les 10h amb la salutació d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya. La durada de la jornada ha estat d’aproximadament dues hores i mitja, finalitzant a les 12:30h.

La sessió, que ha comptat amb un pic màxim de 155 assistents i un total de 337 visualitzacions, ha estat moderada per Naiara Comas i Nora San Sebastián, del Departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya. 

Per començar, Pilar Chiva, Directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya, ha realitzat una introducció sobre els temes que s’han tractat al Webinar, la recollida selectiva dels residus tèxtils i els olis de cuina usats com a fraccions de recollida obligatòria, remarcant el seu impacte ambiental i social.

Seguidament, la moderadora Naiara Comas, ha dut a terme la presentació de la Guia de la Recollida Selectiva d’Olis de cuina usats. En aquest sentit, s’han exposat dues experiències en relació a la recollida d’oli.

En primer lloc, Roger Porta, Tècnic de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ha exposat el model de recollida selectiva d’oli de cuina usat amb contenidors a la via pública a la Conca de Barberà.

En segon lloc, Joan Cañellas, Tècnic del Departament de Gestió de Residus de la Direcció de Serveis de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona, ha explicat el model de recollida selectiva d’oli de cuina usat amb envàs estandarditzat a Barcelona. 

D’altra banda, la moderadora Nora San Sebastián ha realitzat la presentació de la Guia per a la contractació de la Recollida Selectiva de Residus Tèxtils. En aquest sentit, s’han exposat dues experiències al respecte de la recollida de residus tèxtils. 

A continuació, Lorena López Puerto, Cap de l’Àrea de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, ha presentat la primera experiència en l’àmbit de recollida de tèxtils, exposant la recollida selectiva de residus tèxtils i la licitació del servei de Barberà del Vallès.

Per acabar, Joan Cañellas, Tècnic del Departament de Gestió de Residus de la Direcció de Serveix de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat el sistema de recollida selectiva de residus tèxtils i el contracte del servei a la ciutat de Barcelona. 

Finalment, i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i debat amb la resta de ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits i debatre sobre els temes tractats durant la jornada.

Cercador


Paraula clau
Des de data:
Fins a data:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme