Inici / Jornades i esdeveniments / WEBINAR Nº 28. Recollida selectiva vs Reciclatge. Obligacions informatives per als ens locals

WEBINAR Nº 28. Recollida selectiva vs Reciclatge. Obligacions informatives per als ens locals
Descripció

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest divendres 15 de desembre ha tingut lloc el WEBINAR Nº 28. Recollida selectiva vs Reciclatge. Obligacions informatives per als ens locals.

La trobada virtual ha tingut inici a les 10h, amb la salutació d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya. La durada de la jornada ha estat d’aproximadament una hora i mitja, finalitzant a les 11:30h.

La sessió, que ha comptat amb un pic màxim de 195 assistents i un total de 263 visualitzacions, ha estat moderada per Mireia Martí, Cap del Departament Observatori de Residus i Perspectiva de Gènere, Àrea d’Informació i Comunicació de l’Agència de Residus de Catalunya, la qual ha realitzat una introducció als deures i obligacions dels ens locals establerts en la normativa europea sobre l’economia circular, així com els objectius en matèria de reciclatge i tractament de residus.

Seguidament, Nieves Sanz, Tècnica del Departament Observatori de Residus i Perspectiva de Gènere, Àrea d’Informació i Comunicació de l’Agència de Residus de Catalunya, ha dut a terme una presentació sobre les obligacions referent a la informació que han de proporcionar els ens locals, dins del marc de Llei 7/2022, de residus i sòls contaminats. En la presentació, es va detallar el tipus d’informació que els ens locals han de facilitar a la comunitat autònoma en referència a la gestió de residus (models de recollida, instruments de gestió, quantitats recollides i tractades, etc.).

Seguidament, Gisela Sommer, Tècnica del Departament Observatori de Residus i Perspectiva de Gènere, Àrea d’Informació i Comunicació de l’Agència de Residus de Catalunya, ha detallat les diferències entre la recollida selectiva i el reciclatge, des del punt de vista de la metodologia de càlcul. A més, ha explicat el procés d’obtenció de dades de l’Agència de Residus de Catalunya mitjançant 3 processos: recollir, analitzar i publicar. A continuació, Jordi Benito, Tècnic del Departament Observatori de Residus i Perspectiva de Gènere, Àrea d’Informació i Comunicació de l’Agència de Residus de Catalunya, ha realitzar una demostració pràctica sobre com accedir i consultar les dades de Residuos al portal d’estadístiques de l’Agència de Residus de Catalunya.

Per altra banda, Montse Pascual, Tècnica del Departament de Foment de la Recollida Selectiva, Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya, ha sigut la responsable d’explicar el tipus d’informació que es recopila a través de la Declaració de l’Estat Actual (DEA) en matèria de recollida selectiva, així com els objectius i les millores.

Finalment i per concloure la sessió, Maria Serentill, tècnica del Departament de Comunicació de l’Agència de Residus de Catalunya, ha recopilat les preguntes plantejades pels assistents i les ha traslladat als ponents amb l’objectiu de resoldre dubtes i debatre sobre els temes de la jornada.

Cercador


Paraula clau
Des de data:
Fins a data:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme