Inici / Jornades i esdeveniments / WEBINAR Nº 27. Avançant cap a la reutilització dels envasos

WEBINAR Nº 27. Avançant cap a la reutilització dels envasos
Descripció

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dimarts 21 de novembre ha tingut lloc el WEBINAR Nº 27. Avançant cap a la reutilització dels envasos.

La trobada virtual ha tingut inici a les 10h, amb les salutacions d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya. La durada de la jornada ha estat d’aproximadament una hora i mitja, finalitzant a les 11:30h.

La sessió, que ha comptat amb un pic màxim de 96 assistents i un total de 140 visualitzacions, ha estat moderada per Alfred Vara, Cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya, el qual ha relacionat la realització d’aquest webinar amb  la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. 

Seguidament, Neus Gallart, Tècnica del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya, ha explicat el paper que juga la reutilització i prevenció d’envasos dins del nou Reial Decret 1055/2022, i ha definit els objectius i mesures que planteja la normativa en matèria de reutilització d’envasos.

En relalió als casos pràctics d’implementació i projectes de millora, Marta Sainz, Fundadora i CEO de POTS ha exposat el sistema de gestió d'envasos reutilitzables proposat per la iniciativa a nivell de Catalunya, així com els impactes positius que provoca al medi ambient degut al notable estalvi en la producció d’envasos d’un sol ús. A continuació, Alejandro Roset, CEO de Re-pot Market ha explicat el funcionament del seu supermercat online d’envasos reutilitzables, així com les accions emprades. També ha detallat com funciona la pàgina web i la quantitat d’ampolles, emissions de CO2 i residus que s’han estalviat des de la creació d’aquesta iniciativa.

Per altra banda, Pablo Robas, Tècnic del Departament de Sostenibilitat i Innovació d’Ametller Origen , ha sigut el responsable d’explicar el projecte de recollida circular d’envasos a les botigues Ametller Origen. Seguidament, Nil Damià, Fundador de Design by Intuition, ha explicat el funcionament de la iniciativa PAKA, un servei de lloguer de carmanyoles reutilitzables posat en marxa al mercat municipal del Carmel a Barcelona, i la seva proposta per contribuir a un nou ecosistema circular en la reutilització d’envasos.

Finalment i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i debat amb la resta de ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits i debatre sobre els temes de la jornada.

Cercador


Paraula clau
Des de data:
Fins a data:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme