Inici / Jornades i esdeveniments / Webinar Nº25. Recursos per la XV Setmana Europea de la Prevenció de Residus: Envasos

Webinar Nº25. Recursos per la XV Setmana Europea de la Prevenció de Residus: Envasos
Descripció

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dimecres 27 de setembre ha tingut lloc el WEBINAR Nº 25. Recursos per la XV Setmana Europea de la Prevenció de Residus: Envasos.


La trobada virtual ha tingut inici a les 11h, amb les salutacions d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya. La durada de la jornada ha estat d’aproximadament d’una hora i quaranta-cinc minuts, finalitzant a les 11:45  h.

La sessió, la qual ha comptat amb un total de 291 visualitzacions, ha estat moderada per Alfred Vara, Cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

La jornada s’ha encetat amb la ponència de Mireia Padrós, tècnica del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’ARC, on ha fet una breu descripció de les accions previstes en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es celebrarà 18-26 novembre de 2023. Seguidament, Àlex Piñol, tècnic de Prevenció de Residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha explicat els recursos i tallers que es disposen des del Servei de Prevenció de l’entitat supramunicipal. A continuació, Míriam Romero de l’Oficina tècnica d’educació i participació ambiental de la Diputació de Barcelona (DIBA), ha explicat els diferents recursos educatius i de sensibilització dirigits als ens locals en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. 

En relació a les experiències municipals i empresarials, Marta Vallès, Responsable del Servei de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha detallat la campanya "Reomple, reutilitza i redueix” que actualment estan duent a terme des del consistori amb l’objectiu de reduir la generació de plàstics d’un sol ús. Seguidament, Verònica Rodríguez, tècnica de gestió de projectes de l’àrea de govern de Desenvolupament Econòmic i Innovació i Maria Busquets, tècnica de Promoció Ambiental i Medi Ambient de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, juntament amb la Sara Koarich i Danna Arzamendia, dues alumnes del Grup de Consum Responsable de l’Institut d’Aiguaviva de Mollet del Vallès, han explicat de forma conjunta la campanya "Mercat Zero Envasos” impulsada pel consistori amb el suport de l’alumnat educatiu amb que té per objectiu reduir els envasos d’un sol ús al mercat municipal. A continuació, Oriol Segarra, Fundador i CEO de Bumerang, entitat que proveeix un servei d’envasos retornables als establiments que ofereixen menjar, en detriment dels envasos d’un sol ús.

Finalment i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i debat amb la resta de ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits i debatre sobre els temes de la jornada.

Cercador


Paraula clau
Des de data:
Fins a data:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme