Inici / Jornades i esdeveniments / WEBINAR Nº 17. Recollida selectiva de plàstics biodegradables. El compostable al marró.

WEBINAR Nº 17. Recollida selectiva de plàstics biodegradables. El compostable al marró.
Descripció

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest passat dijous 15 de desembre ha tingut lloc el WEBINAR Nº 17. Recollida selectiva de plàstics biodegradables. El compostable al marró.

La trobada virtual, la qual ha rebut 150 visualitzacions, ha tingut inici a les 10h i ha comptat amb cinc ponències relacionades amb bones pràctiques i exemples d’ús d’aquests nous materials plàstics biodegradables, en relació amb les oportunitats que presenten, la seva corresponent recollida selectiva i les formes de gestió post-consum. La jornada ha tingut una duració d’aproximadament dues hores, finalitzant a les 12.15h.

La sessió, la qual ha comptat amb un total de 120 visualitzacions, ha començat amb les salutacions d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya, seguit de la introducció i moderació de Teresa Guerrero, Cap del Departament de Foment de la Recollida Selectiva de l’Agència de Residus de Catalunya.

Tot seguit, ha tingut lloc la primera ponència de la jornada, a càrrec de Jordi Simón, Director tècnic de l’Associació Nacional de Plàstics i Materials Biodegradables i Compostables (ASOBIOCOM), qui ha realitzat una exposició sobre aquest tipus de materials i el valor que aporten. Posteriorment, Amaya Prat, Directora de R+D+I i Sostenibilitat de Casa Ametller, ha explicat l’experiència d’ús d’envasos compostables dins de l’activitat de distribució alimentària. Seguidament, ha estat el torn del Coordinador de Catalunya d’Ecoembes, Enric Ibañez, que ha detallat el lloc que ocupen aquests envasos compostables dins el sistema actual de responsabilitat ampliada al productor.

En quart lloc, ha tingut lloc la ponència de Gregorio González, enginyer del departament de Planificació i Oficina Tècnica de l’Agència de Residus de Catalunya, que ha explicat el comportament dels materials compostables a les plantes de compostatge de la fracció orgànica des del punt de vista dels organismes gestors. En darrer lloc, Rosa Puig, Manager del Departament de Màrqueting de Novamont Iberia, ha presentat BIOREPACK, el primer sistema de responsabilitat ampliada del productor d’envasos compostables implantat a Itàlia.

Finalment i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i debat amb la col·laboració de tots els ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits sobre les experiències presentades i debatre sobre els temes de la jornada.

Cercador


Paraula clau
Des de data:
Fins a data:

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme