Inici / actualitat

ACTUALITAT

Granollers ha acollit una Mostra de Moda Circular
25/05/2023

Granollers ha acollit, un any més, la Fira d’Economia Verda i Circular (EVC), amb l’objectiu de difondre i promocionar els valors del desenvolupament sostenible. Aquesta destacada fira, reconeguda com la primera especialitzada en economia circular a Catalunya, ha acollit una Mostra de Moda Circular, un espai dedicat a conscienciar sobre l'impacte del sector de la moda sobre el medi ambient a través de conferències, tallers i exposicions.

Atès que la indústria tèxtil és responsable del 8% de les emissions totals de gasos d'efecte hivernacle i té un fort impacte ambiental, la fira d’ECV ha incorporat aquesta iniciativa per sensibilitzar la població sobre un dels sectors més contaminants del planeta. Dins la Mostra de Moda Circular, es destaca la participació d'Anna Sáez de Tejada, una reconeguda experta en economia circular i professora de l'IESE, que ha portat a terme una conferència titulada "D'on ve, i on va, la roba que portem?". En aquest context, l'Agència de Residus de Catalunya ha estat present amb diversos tallers i una exposició que ha estat recentment presentada en la passarel·la 080 Fashion Week. Aquest esdeveniment també dona visibilitat a les iniciatives de diverses entitats i empreses que aposten per un consum de tèxtil més sostenible, com és el cas de Càritas, que disposa d'un espai per a la comercialització de roba reutilitzada dins del seu projecte "Moda-re".

A més de la Mostra de Moda Circular, la fira EVC ha repetit els espais temàtics que van tenir un gran èxit en l'última edició, centrant-se en un model econòmic responsable i una vida sostenible. En aquest sentit, l'espai "Menjar bé" s’ha centrat en el sector agrícola i agroalimentari, amb un enfocament especial en la producció ecològica i de proximitat; i l'espai de "Mobilitat Sostenible" ha mostrat solucions i novetats eficients en el sector de la mobilitat.

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’expliquen el foment de la reutilització de roba (consulta aquí), el desenvolupament de mitjans específics per a la recollida de residus tèxtils (consulta aquí) i la promoció de mercats d’intercanvi i/o botigues de segona mà (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme