Inici / actualitat

ACTUALITAT

WEBINAR Nº 22. Menstruació sense residus
17/05/2023

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, aquest dimecres 17 de maig ha tingut lloc el WEBINAR Nº 22. Menstruació sense residus.

La trobada virtual ha tingut inici a les 10.00 h, amb les salutacions d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya. La durada de la jornada ha estat d’aproximadament d’una hora i mitja, finalitzant a les 11.30 h.

La sessió, la qual ha rebut un total de 59 visualitzacions, ha comptat amb la moderació per part d’Alfred Vara, Cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya.

La jornada s’ha encetat amb la ponència d’Aina Pi Sánchez, Tècnica de la Secretaria de Feminismes, on ha explicat la finalitat de l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius elaborada per la Generalitat de Catalunya. Seguidament, Ferran Tomàs i Maria Serentill, tècnics de l’Àrea d’Informació i Comunicació de l’Agència de Residus de Catalunya, han comentat els objectius de la campanya de La meva regla, les meves regles, la qual s’emmarca dins de l’eix de l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius.

La següent ponència ha estat a càrrec d’Alba Gordó Vilaseca, Regidora de Joventut i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, on ha explicat la campanya Trio la copa, em cuido a mi i al medi ambient que s’ha desenvolupat en l’àmbit municipal. A continuació, ha tingut lloc la intervenció de Cristina Fígols i Anna Caballero, tècniques de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, exposant els objectius del projecte que estan duent a terme actualment a través de la Campanya de Menstruació sense Residus.

La darrera ponència l’ha dut a terme Marta Beltran, Directora de Projectes a Rezero, que ha detallat en què consisteix el Programa Nou Període, per una menstruació sostenible i saludable.

Finalment i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i una taula rodona amb la col·laboració de totes les persones ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits sobre les ponències presentades.

A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió digital (consulta aquí). Per altra banda, per fer una valoració sobre la jornada tècnica es pot emplenar una enquesta (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme