Inici / actualitat

ACTUALITAT

WEBINAR Nº 21. Recursos per Let’s Clean Up Europe 2023
01/03/2023

Organitzat per les entitats que conformen la Plataforma de Residus Municipals, el passat dimarts 27 de febrer va tenir lloc el WEBINAR Nº 21. Recursos per Let’s Clean Up Europe 2023.

La trobada virtual, va tenir inici a les 9.30h, amb les salutacions d’Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya. La durada de la jornada va ser aproximadament de dues hores, finalitzant a les 11.30h.

La sessió, la qual ha rebut un total de 116 visualitzacions, ha comptat amb la moderació per part d’Alfred Vara, Cap del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya.

La jornada s’ha encetat fent un balanç del projecte Let’s Clean Up Europe, posant de manifest les novetats d’aquesta 10ª edició, a càrrec de Mireia Padrós, Tècnica del Departament de Prevenció i Eficiència dels Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya. Seguidament, Oriol Nierga, Responsable de Comunicació Digital de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, ha explicat la participació de la Comissió Europea dins Let’s Clean Up Europe i com aquest projecte contribueix als objectius del Pacte Verd europeu.

La següent ponència ha estat a càrrec de Sílvia Mayo, Gerent d’Ecovidrio a Catalunya, compartint l’experiència de col·laboració per part de l’entitat des dels inicis del projecte. A continuació, ha tingut lloc la intervenció d’Albert Bosch, com a aventurer i runner, exposant el seu punt de vista amb la recollida de residus durant les diverses activitats esportives organitzades per part d’Ultra Clean Marathon.

La cinquena ponència l’ha dut a terme Ferran Sarrió, president de Creu Roja al Bages, que ha detallat la planificació i execució d’actuacions de neteja del bosc de ribera i les seves lleres del riu a la comarca. En el seu torn, Maïna Gautier, Responsable de Comunicació, Euroregió Pirineus Mediterrània, ha compartit coneixements sobre la Jornada Euroregional de Recollida de Residus, la qual involucra la participació de tres territoris: Occitània, Illes Balears i Catalunya.

Seguidament, Glòria Arribas, Coordinadora de programes de participació al Parc Natural de Collserola, ha fet balanç de l’experiència dels anys 2014-2022 del Parc Natural de la Serra de Collserola i la Campanya LCUE. Per últim, Conxita Massaguer, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament de Valls, ha compartit les vivències de les escoles del municipi en els darrers dos anys, les quals han organitzat activitats de neteja als torrents.

Finalment i per concloure la sessió, ha tingut lloc el torn de preguntes i la taula rodona amb la col·laboració de totes les persones ponents, que ha servit per comentar els dubtes sorgits sobre els blocs presentats.

A continuació es poden consultar les diferents ponències, així com el vídeo de la sessió online (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme