Inici / actualitat

ACTUALITAT

Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant implementen el porta a porta
24/02/2023

El passat dilluns 23 de gener, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, conjuntament amb l’empresa de Serveis Comarcals Mediambientals SA (SECOMSA), van donar inici al nou model de recollida selectiva de residus domèstics i comercials porta a porta, el qual s’ha implantat en cinc zones: Masriudoms, Masboquera, Vanessa Park, el barri de Sant Roc de l’Hospitalet de l’Infant i el nucli de Vandellòs.

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és passar del 43% actual d’índex de recollida selectiva al 60% per l’any 2030. En aquest sentit, el nou servei s’afegeix als set municipis (L'Aleixar, l'Argentera, Botarell, Duesaigües, Maspujols, Vilanova d'Escornalbou i Vinyols i els Arcs) que, al gener de 2022, van implementar també el sistema de recollida porta a porta, aconseguint un increment notable de l’índex de recollida selectiva a nivell municipal.

En aquesta línia, SECOMSA s’ha encarregat de lliurar el material necessari a cada domicili i establiment: cubells per dipositar la fracció de residus que correspongui cada dia i bosses compostables per la fracció orgànica. D’altra banda, s’estan instal·lant sistemes d’ancoratge amb penjadors que es localitzaran a les façanes dels edificis i que incorporaran un xip identificatiu d’usuari.

La recollida es produeix a la porta de cada domicili entre les 21:30h i les 22:30h, on es recullen cinc fraccions: residus orgànics (dilluns, dimecres i divendres), paper i cartró (dimarts, seguint les indicacions de plegament), envasos lleugers (dilluns i divendres), resta (dimecres) i tèxtil sanitari (es pot dipositar cada dia que hi ha recollida, en una bossa apart). En aquest sentit, es procedirà a retirar tots els contenidors de la via pública, excepte els contenidors per als envasos de vidre, els qual es mantindran per la recollida selectiva d’aquesta fracció.

Per a la implantació d’aquest sistema als grans productors de residus, es realitzarà una visita personalitzada a cadascun dels establiments, comerços i edificis municipals (escola, llar d’infants, etc.) del municipi per tal de conèixer les necessitats individuals i resoldre els problemes que puguin sorgir, així com per fer entrega del material necessari.

No obstant això, durant les dues primeres setmanes de funcionament, han estat convivint el nou sistema porta a porta amb els contenidors habituals. De la mateixa manera, s’establiran àrees d’emergència a cada nucli de població, les quals es trobaran tancades i vigilades.

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’expliquen el plec tipus de prescripcions tècniques per a la contractació del servei de recollida i transport de residus municipals amb sistema porta a porta (consulta aquí) i la incorporació de les noves tecnologies en els sistemes de recollida porta a porta: cubells amb xips (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme