Inici / actualitat

ACTUALITAT

Vic acull el primer mercat temporal de segona mà durant les festes nadalenques
10/01/2023

Des del passat dijous 14 de desembre fins el 5 de gener, l’església de la Pietat de la localitat de Vic ha estat l’espai que ha acollit el Mercat Social de Reutilització Ressò, primer mercat temporal d’articles de segona mà. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Associació Tapís, la Fundació Areté, l’Associació Ashes, la Fundació Trueta i la cooperativa La fera Ferotge, entitats locals compromeses amb l’economia social, i ha comptat amb el suport de la Mancomunitat de la Plana i de Creacció (Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement), representant una de les novetats de la campanya de Nadal de Vic pel 2022.

En el mercat social de reutilització s'hi ha trobat parades de les cinc entitats que l'organitzen, les quals han aportat ítems que habitualment ja venen a les botigues que tenen a la ciutat. En aquesta ocasió, però, han fet una selecció d'articles que podien tenir més sortida durant les festes nadalenques. Concretament, les parades del mercat han inclòs tot tipus d’objectes de segona mà: llibres, parament de la llar, decoració, mobles, roba, complements i productes infantils, entre d’altres.

Des de la Fundació Trueta, s’ha valorat l’experiència de forma notablement positiva, fins el punt de que s’està plantejant ubicar un mercat d’aquestes característiques de forma permanent. El beneficis que presenten aquest tipus de mercats són diversos: des de posar productes a l’abast de tothom reduint-ne el seu preu, canviar el model de consum cap a un més responsable i sostenible i fomentar la inclusió social i laboral de col·lectius vulnerables i/o amb risc d’exclusió.

En aquest context, els recomanem que consultin la següent actuació de la Plataforma on s’explica la promoció de mercats d'intercanvi i/o botigues de segona mà (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme