Inici / actualitat

ACTUALITAT

La Conca de Barberà assoleix el 80% de recollida selectiva
17/02/2022

La comarca de la Conca de Barberà va posar en marxa, a l’octubre de 2020, un nou sistema combinat de recollida de residus consistent en la recollida porta a porta i amb contenidors intel·ligents en el mateix àmbit territorial. Aquest nou sistema va suposar l’increment de la recollida selectiva fins al 61,11% l’any 2020 a nivell comarcal, consolidant-se durant el 2021, any en el que s'assoleix el 80,20% de recollida selectiva, superant la mitjana catalana situada en un 45,91%.

En aquest sentit, la recollida porta a porta es va implementar als municipis de Barberà de la Conca, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vimbodí i Poblet, Montblanc i Vilaverd, mentre que la recollida amb contenidors tancats amb control d’accés es va implementar a la resta dels municipis de la comarca, permeten la seva obertura a través d’una aplicació mòbil o targeta magnètica. No obstant això, a la Conca de Barberà ja fa temps que es treballa amb model de recollida porta a porta. Concretament, l’any 2018, es va iniciar una prova pilot al centre històric de Montblanc amb aquest model, suposant uns índex de recollida selectiva del 80% a finals de 2020.

Respecte a la recollida de les fraccions selectives, al municipi Vilaverd representen el 88,91% dels residus recollits, seguit de Barberà de la Conca amb el 85,76%, Vimbodí i Poblet amb el 82,94%, Espluga de Francolí amb el 82,91%, Rocafort de Queralt amb el 82,68%, Santa Coloma de Queralt amb el 81,91%, Sarral amb el 81,79%, Llorac amb el 80,86% i Pira amb el 80,56%.

En aquest context, els recomanem que consultin les següents actuacions de la Plataforma on s’explica el plec tipus de prescripcions tècniques per a la contractació del servei de recollida i transport de residus municipals amb sistema porta a porta (consulta aquí), la incorporació de sistemes d’obertura mitjançant targeta magnètica en els contenidors de recollida de residus I (consulta aquí) i la incorporació de sistemes d’obertura mitjançant targeta magnètica en els contenidors de recollida de residus II (consulta aquí).

Subscriu-te al butlletí
de Residus Municipals
per estar al dia de totes
les novetats

Nom i cognoms *
Adreça electrònica *
Àmbit Professional
Organisme